De Brilshop te Zutphen Terug naar overzicht
Per 1 april 2021 De Brilshop Zutphen verkocht aan Oogwereld

Interview met Harry Gerhard, De Brilshop te Zutphen

 

In 1988 heeft Harry Gerhard (opticien) een optiekzaak, genaamd ‘De Brilshop’, overgenomen van de heer Robbers, die de zaak startte in 1977. De optiek was destijds gevestigd aan de Beukerstraat 36 in Zutphen. In 2015 verhuisde de winkel naar de huidige locatie: Beukerstraat 38. De optiek is toen geheel verbouwd. Het pand is gevestigd op een van de beste locaties van de winkelstraat van Zutphen. 

 

Toen Harry de pensioengerechtigde leeftijd had bereikt is hij door blijven werken omdat hij nog altijd heel veel plezier had in het optiekvak. Voor Harry is het iedere keer weer de mooiste uitdaging om voor elke klant de beste kijk-oplossing te vinden! De vrouw van Harry is ook gepensioneerd en steeds meer ontstond de wens om meer dingen samen te kunnen ondernemen en van meer vrije tijd te kunnen genieten. In eerste instantie was er sprake van dat de zoon van Harry de zaak zou overnemen, maar toen zijn zoon hier toch vanaf zag is Harry verder gaan kijken naar de overname mogelijkheden. Hij had al vaak de nieuwsbrief Optiek&Co van Vorwerk ontvangen en dit sprak hem erg aan. Daarom heeft Harry eind 2019 contact gezocht met Marco Bovée. Begin 2020 hadden zij een eerste gesprek, maar vanwege de corona crisis hebben ze toen besloten alles even tijdelijk te parkeren. In het najaar van 2020 is het proces weer opgestart en kwam Marco al snel met drie potentiële kandidaten die interesse hadden De Brilshop over te nemen. Uiteindelijk heeft Harry voor Oogwereld gekozen, een groep van hoogwaardige en zelfstandige optiekzaken. De naam van de zaak is nu Oogwereld Brilshop. Zo’n 15 jaar was er bij De Brilshop een vast team van 5 medewerkers in dienst die ook bij Oogwereld in dienst zullen blijven.

 

In 34 jaar heeft Harry een prachtige zaak opgebouwd! Een optiek met een gemoedelijke sfeer en warme uitstraling waar de trouwe klanten het gevoel hadden ‘thuis te komen’. De winkel voelde als één familie! Daarnaast had Harry service hoog in het vaandel staan: eventuele problemen loste hij zo goed mogelijk op. Toen Harry startte met De Brilshop wilde hij een aparte winkel neerzetten en niet in de massa meegaan. Zijn assortiment brillen paste hij hier dus ook op aan. Harry is er zeer zeker op alle vlakken in geslaagd van De Brilshop een onderscheidende optiekzaak te maken! Hij gaat zijn drukke bestaan nu geleidelijk afbouwen door nog steeds parttime te blijven werken nu de zaak is overgenomen door Oogwereld. Hij zal dit nog ongeveer 1,5 jaar blijven doen en dan vindt Harry het tijd om echt te stoppen! Hij zal nu vaker op de golfbaan te vinden zijn en ook is er meer vrije tijd om mooie fietstochten te maken en te genieten van de kleinkinderen.

 

Harry is zeer tevreden over de werkwijze van Marco en hij kijkt terug op een goed verlopen overnamebegeleiding. Harry: “Zijn inzet is groot. Hij reageert snel en adequaat en hij staat voor een open communicatie. Marco is reëel, ook in gesprekken met de koper. Opticiens die ook nadenken over de verkoop van hun optiek raad ik van harte aan contact met Marco Bovée op te nemen!”