De Opticien Spakenburg Terug naar overzicht
De Opticien is gevestigd aan de Kerkstraat 80 in Spakenburg

Op maandag 30 augustus heeft de sleuteloverdracht plaatsgevonden van De Opticien in Spakenburg aan de nieuwe eigenaren Egbert Meijer en Yvette Huiskes. Ik had het geluk Geneviève Delauré (inmiddels oud-eigenaresse van De Opticien) nog net vòòr de overdracht in de winkel te spreken voor een interview.

 

De Opticien is gevestigd aan de Kerkstraat 80 in Spakenburg: centraal gelegen op het plein tussen diverse winkels en restaurants. Één van de beste locaties van het centrum van Spakenburg! Als ik op vrijdag-avond het plein nader zijn de terrassen overvol en heerst er een gezellige sfeer. Het weekend wordt ingeluid! Maar Geneviève is nog druk wanneer ik de winkel binnen loop: ze helpt een klant de juiste keuze te maken voor een bril en een zonnebril. Niet eenvoudig, want de uitgebreide collectie bestaat uit prachtige brillen uit het midden en hogere segment. Nadat ik zelf rustig de collectie heb kunnen bekijken gaan we samen aan de grote tafel in de winkel zitten.

 

Geneviève heeft Optiek en Optometrie gestudeerd in Brussel. Na in België te hebben gewoond, woont ze sinds haar 22e levensjaar in Nederland. Ze is al lang verbonden met De Opticien in Spakenburg: in 1983 is de optiek opgericht door Hans Bouwman (toen was de zaak nog gevestigd aan de Molenstraat 66), in 1996 is Geneviève mede-eigenaar geworden. De winkel verhuisde destijds naar de Kerkstraat 80. Toen Hans Bouwman in 2016 aangaf te gaan stoppen, is zij alleen verder gegaan. Ze was er voor haar klanten van maandag tot en met zaterdag en tijdens de koopavond.

 

Geneviève: “Opticien is een prachtig beroep en het is heerlijk om een eigen optiekzaak te runnen, lekker ‘je eigen ding’ doen! Maar ik merkte wel dat ik ging verlangen naar iets meer vrije tijd. Ik heb nu de leeftijd dat ik nog van alles kan ondernemen!” Ongeveer een jaar geleden startte ze met inventariseren naar de verkoopmogelijkheden van de winkel. Toen ze in contact kwam met Marco Bovée voegde Marco de daad bij het woord: hij ondernam direct actie! Al snel kwam hij met twee potentiële kandidaten. Geneviève heeft uiteindelijk voor Egbert Meijer en Yvette Huiskes gekozen: twee enthousiaste mensen waar het ontzettend goed mee klikte! En niet onbelangrijk: ook Egbert en Yvette zullen de winkel als een zelfstandige optiekzaak voortzetten. Dit was een vereiste voor Geneviève. De zaak zal dezelfde naam ‘De Opticien’ behouden. Voorlopig blijft Geneviève nog parttime werken in de zaak. Zij zal op maandag en vrijdag in de winkel aanwezig zijn. De overige dagen in de week gaat ze genieten van wat het leven haar nog meer te bieden heeft! Geneviève heeft veel hobby’s: yoga, sporten, in de natuur vertoeven en wellicht zal ze in de toekomst, als de corona-perikelen achter de rug zijn, weer een vakantie naar het buitenland plannen om te gaan zeilen! Nu gaat ze eerst van een fijne vakantie in eigen land genieten en bij alleen het idee al dat ze nu spontaan een dag weg kan met vrienden begint ze al te stralen!

 

Geneviève is tijdens ons gesprek vanaf het begin ‘to-the-point’ en op de vraag hoe ze terugkijkt op de overnamebegeleiding van Marco Bovée, antwoordt ze ook resoluut: “Het is allemaal soepel verlopen. Marco was zeer pro-actief! Ik ben tevreden over de goede begeleiding en ik wil Marco daarvoor hartelijk danken!”