Opticien Gerard Kup te Best Terug naar overzicht
Interview: Tijdens het houden van dit interview werden we diverse keren op een leuke manier...

Tijdens het houden van dit interview werden we diverse keren op een leuke manier onderbroken door meerdere vaste klanten van de 67 jarige Gerard Kup die afscheid van hem kwamen nemen.

Hij had de zaak per 1 september overgedragen aan de nieuwe jonge eigenaar Petra Vonk (opticien/contactlensspecialist) en had toegezegd haar in te werken t/m zaterdag 12 september. Alle klanten hadden een foldertje toegestuurd gekregen met de aankondiging dat Gerard met pensioen zou gaan en dat hij nog 2 weken in de zaak aanwezig zou zijn om Petra voor te stellen en tevens de klanten te kunnen bedanken voor het in hem gestelde vertrouwen. Daar werd dus volop gebruik van gemaakt.

Gerard had in 1996 de zaak overgenomen van Henk Claes die de zaak toen 40 jaar runde onder de naam Henk Claes Optiek. Vóór de overname was Gerard jarenlang opticien bij verschillende optiekzaken en bedrijfsleider bij een optiekketen. Vanaf de overname werd de naam van de zaak  Opticien Gerard Kup. Hij runde de zaak 19 jaar lang in zijn eentje en 1 dag per week was er een freelance contactlensspecialist aanwezig. Gedurende deze tijd werd de zaak 2 keer verbouwd, de laatste keer in 2008.

Natuurlijk dacht Gerard al enkele jaren geleden aan eventueel stoppen, maar het plezier in het werk weerhield hem daarvan. Maar de laatste tijd begon het thuisfront zich af te vragen wanneer de tijd zou komen om te gaan genieten van het pensioen. In maart dit jaar begreep hij dat stoppen eens zou moeten gebeuren en informeerde daarom bij Optitrade naar een betrouwbare verkoopbegeleider.

Vorwerk & Co werd geadviseerd en dus maakte Gerard een afspraak met Marco Bovée gedurende de maand mei. Hij had direct vertrouwen in zijn deskundigheid waardoor hij besloot de verkoopbegeleiding aan Vorwerk & Co te gunnen. Marco gaf aan dat hij rekening moest houden met een verkoopperiode van 6 maanden maar het pakte tot groot genoegen van Gerard heel anders uit. De eerste overnamekandidaat was Petra Vonk en dat klikte gelijk. Hoewel er meerdere geïnteresseerde partijen zich meldde hield Gerard de boot af omdat hij inmiddels met Petra in onderhandeling was. Tijdens dit proces nam Marco geregeld contact met Gerard op en hield hem goed op de hoogte van de vorderingen. Binnen 4 weken was de verkoop naar tevredenheid rond.

Gerard gaat eerst op vakantie en daarna laat hij gewoon op zich afkomen wat hij met zijn vrije tijd gaat doen. Natuurlijk blijft hij zijn hobby’s uitvoeren maar echte plannen heeft hij nog niet gemaakt.

Omdat de samenwerking met Marco bijzonder goed verliep, er geen onhaalbare beloftes werden gedaan en de overnametijd bijzonder kort was, wil Gerard opticiens die met de gedachte spelen om nu of in de nabije toekomst hun zaak te verkopen met overtuiging Marco Bovée van Vorwerk & Co aanbevelen! Leo Rensen