Rigi Eyewear te Gouda Terug naar overzicht
Interview met Janes Sohilait van Rigi Eyewear te Gouda

De 65 jarige Janes Sohilait startte in 2007 de optiek Rigi Eyewear te Gouda als aanvulling op zijn werkzaamheden als directeur/eigenaar van een bedrijf in machines en bedrijfshulpmiddelen in de glasindustrie. Het contact met de eindgebruiker van zijn product was de motivatie om de optiek destijds te starten. In 2009 besloot Janes de optiek te verhuizen naar een prachtige locatie in het centrum van Gouda, op 2 minuten lopen van de Markt.

Een bijzonder gezellige intieme optiek waar aandacht en gedegen advies aan de klant voorop stond. Op vaste dagen/tijden per week kwam een gediplomeerd opticien de afgesproken metingen verrichten.

Omdat de 65 jarige leeftijd er aan zat te komen en Janes de optiek al 13 jaar runde, speelde hij steeds vaker met de gedachte om met de optiek te stoppen. Aanvang 2020 herinnerde hij zich de magazines Optiek&Co die hij sinds enkele jaren van Vorwerk & Co toegestuurd kreeg en de opvolgende telefoontjes van ondergetekende. Met de gedachte: “het kan nooit kwaad om Marco Bovée eens langs te laten komen en een informatief gesprek met hem aan te gaan”, nam hij contact op met Vorwerk.

Dat gesprek overtuigde Janes dusdanig dat hij direct al de opdracht tot verkoopovername uit handen gaf. In de tussentijd kwam het Coronavirus om de hoek kijken waardoor de omzet enkele maanden tot 0 werd gereduceerd. In samenspraak met Marco besloot Janes de verkoop uit te stellen tot de beperkingen, die vanuit de regering door het virus werden opgelegd, zouden worden opgeheven.

Vanaf het moment dat de werkzaamheden in de optiek weer “normaal” konden worden gedaan ging het snel. Marco meldde zich met een geïnteresseerde koper en de overname kwam snel rond. De sleuteloverdracht vond plaats op vrijdag 26 juni om 17.00 uur. Janes gaf aan dat hij het overnameproject zeer prettig heeft ervaren, en op mijn verzoek of hij collega’s die met dezelfde overnamegedachten spelen zou adviseren om met Marco contact op te nemen, zei hij volmondig: Ja absoluut, zeker doen”. Leo Rensen