Rob van Dijk Optiek te Venray Terug naar overzicht
Interview: Rob van Dijk Optiek is gelegen in het hartje van het centrum van Venray...

Rob van Dijk Optiek is gelegen in het hartje van het centrum van Venray, een schitterende locatie met zicht op de grote markt met zijn vele terrasjes. De optiek is sinds enkele dagen door de 47 jarige Marc van Dijk en zijn 42 jarige vrouw Romy  overgedragen aan Eye Wish Groeneveld en draagt nu de naam Eye Wish Groeneveld Rob van Dijk. De vader van Marc, Rob van Dijk, opende op 5 mei 1977 de optiek en als kleine jongen raakte Marc al snel geïnteresseerd in het optiekvak, met name in het techniekgedeelte. Na school zo snel mogelijk de werkplaats in, goed kijken hoe vader brillen aan het maken was, en natuurlijk zelf veel uitproberen. Op zijn 13de maakte Marc helemaal zelf zijn eerste bril. Na zijn middelbare school wist Marc zeker dat hij het beroep van opticien wilde uitoefenen en werd hij aangenomen bij een opticien in Gemert. Hij volgde de opleiding via het leerlingwezen en ging 1 dag per week naar school. Toen hij 22 jaar was en de diploma’s op zak had besloot Marc om definitief in de zaak van zijn vader te komen. Dat jaar ontmoette hij Romy die in de modebranche werkzaam was en in 1991 maakte ook zij de overstap naar de optiek. In 2003 namen Marc en Romy de zaak van Rob van Dijk over en samen met nog 3 medewerkers runde zij 9 jaar lang de drukke zaak waarbij het geen uitzondering was als er weken van 60 tot 80 uur werden gedraaid.

 

Marc en Romy kregen 2 kinderen en zij ervoeren dat het best wel pittig was om met zo’n drukke zaak genoeg aandacht aan de kinderen te kunnen geven. De werkdruk in de zaak nam alleen maar toe waardoor Marc en Romy in april 2012 besloten om rond te kijken naar een nieuwe eigenaar met de eventuele mogelijkheid dat ze beide in de winkel werkzaam konden blijven. Precies in de week dat zij dat besloten kwam de nieuwsbrief Optiek&Co van Vorwerk in de bus. Marc en Romy hadden op dat moment ook een andere partij die de overname kon begeleiden op het oog, maar na het bestuderen van beide bureaus viel de keuze op Vorwerk & Co. Marc belde met Marco Bovée voor een afspraak en het gevoel tijdens dit gesprek was dusdanig positief dat de opdracht aan Marco werd gegeven. Binnen enkele weken kwam Marco aan met maar liefst 7 gegadigden. Marc wilde met 5 van de gegadigden een gesprek aangaan en Marco regelde deze ontmoetingen allen binnen enkele weken. Het gesprek met de gegadigde Eye Wish was bijzonder prettig waarna Marc en Romy werden uitgenodigd op hun hoofdkantoor om alle overnamedetails te bespreken. Hun besluit was toen gauw genomen. Zoals gewenst konden zij beide werkzaam blijven in de optiek. Marc en Romy beide als medewerkers met de afspraak dat Romy haar werktijd in kon vullen tijdens de schooluren van de kinderen, een ideale situatie dus.

 

Ook voor de klanten van de optiek waar Marc en Romy in de loop der jaren een zeer goede band mee hebben opgebouwd is deze nieuwe situatie ideaal. Er kwamen alleen maar positieve reacties van de klanten over de stap die Marc en Romy hadden gemaakt, een win-win situatie dus.

 

Marc en Romy zijn zeer tevreden over de manier waarop Marco Bovée de overname heeft aangepakt. Marc: “Marco reageerde altijd direct op iedere vraag, was zowel overdag als ‘s avonds, bereikbaar en kwam zijn afspraken stipt na. Het gaf ons een veilig gevoel. Daarom kunnen wij eenieder die aan het nadenken is over de verkoop van de zaak aanraden om met Marco Bovée contact op te nemen.”  Leo Rensen