Van Hooff Optiek te Emmeloord Terug naar overzicht
Interview: Aangezien de heer Henk van Hooff (64 jaar) bij ons op kantoor in Amersfoort...

Aangezien de heer Henk van Hooff (64 jaar) bij ons op kantoor in Amersfoort was voor een bespreking, heb ik van de gelegenheid gebruik gemaakt hem na afloop te vragen nog even te blijven zodat ik dit interview kon houden.

Na zijn studie voor opticien en contactlensspecialist ging Henk in dienst bij een zelfstandige opticien. Op zijn 32ste jaar vond hij het tijd om zijn eigen optiek te starten in Emmeloord. Na 33 jaar met veel plezier zijn optiek te hebben opgebouwd tot de goed lopende zaak die het nu is, besloot Henk 2 jaar geleden eens te informeren naar de procedure om eventueel over te gaan tot het verkopen van de zaak. Via het vakblad voor de Optiekbranche Oculus was Henk al eens de naam Marco Bovée  tegengekomen als overnamespecialist. Marco deed op zijn verzoek een waardebepaling en informeerde Henk over de mogelijkheden.

Na 5 maanden besloot Henk de opdracht Marco te gunnen en al snel kwam Marco met meerdere potentiële kandidaten terwijl Henk zich kon blijven concentreren op de optiekwerkzaamheden. Er waren bij sommige kandidaten best wel wat haken en ogen, maar 1 partij gaf direct zekerheid en die is het dan ook geworden. Belangrijk was dat de 3 medewerkers in dienst zouden kunnen blijven. De zaak is per 16 april 2018 overgedragen en is nu een Eye Wish optiek. Henk heeft geen specifieke toekomstplannen en ziet wel wat er op hem afkomt.

Henk van Hooff heeft het contact met Marco Bovée als zeer positief ervaren. Hij vond het prettig om een “buitenstaander” met optiekervaring zijn visie te laten geven en vond het daarnaast belangrijk om een deskundige in te schakelen met zowel fiscale als commerciële kwaliteiten.

Henk kan daarom dan ook collega opticiens die nadenken over een overname op korte of lange termijn met gerust hart adviseren om met Marco contact op te nemen. Leo Rensen